5 συμβουλές για επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας

5 συμβουλές για επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας

5 συμβουλές για επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας

Όσον αφορά τη σχεδίαση ιστότοπου, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στυλ και κατευθύνσεις προς τις οποίες μπορεί να πάει ο ιστότοπός σας. Ενώ η τελική σας εμφάνιση και αίσθηση πρέπει να αποπνέει το προσωπικό σας στυλ, το είδος επιχείρησησας και την ταυτότητα της επωνυμίας σας, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες που ισχύουν πάντα ανεξάρτητα από το αν ενημερώνετε τον ιστότοπό σας ή κάνετε πλήρη δημιουργία νέας ιστοσελίδας.

Το καλό web design τροφοδοτεί την εμπειρία χρήστη και τη λειτουργικότητά σας, ενώ είναι εύκολα κατανοητή με την πρώτη ματιά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε απλές συμβουλές σχεδίασης ιστότοπου για να σας βοηθήσουμε να μάθετε πώς να κάνετε έναν ιστότοπο όμορφο αλλά και αποτελεσματικό.

1. Μinimal αρχική σελίδα

Η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας θα πρέπει να επικοινωνεί αμέσως το βασικό σας μήνυμα. Εξάλλου, σπάνια διαβάζουμε κάθε λέξη σε έναν ιστότοπο. Αντίθετα, σαρώνουμε γρήγορα τη σελίδα, επιλέγοντας λέξεις-κλειδιά, προτάσεις και εικόνες. Έχοντας κατά νου αυτές τις γνωστές κινήσεις, είναι καλύτερο να στοχεύετε στην γενική προσοχή του επισκέπτη και όχι στις επιμέρους λέξεις.

Όταν μαθαίνετε πώς να σχεδιάζετε έναν ιστότοπο, αυτές οι απλές συμβουλές για κατασκευή ιστοσελίδας θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε το περιεχόμενό σας και να δημιουργήσετε ένα εμφανίσιμο και ελκυστικό σχέδιο αρχικής σελίδας:

  • Διατηρήστε το σημαντικό περιεχόμενο πάνω από την κορυφή: Οι επισκέπτες πρέπει να καταλάβουν τι είναι ο ιστότοπός σας το συντομότερο δυνατό, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κύλιση ή να κάνουν κλικ οπουδήποτε.
  • Αφήστε χώρο μεταξύ των κειμένων: Χρησιμοποιήστε κενό διάστημα μεταξύ των στοιχείων. Αφήνοντας κάποιες περιοχές κενές, θα δώσετε στο σχέδιο μια πολύ πιο ευρύχωρη, ισορροπημένη αίσθηση. Όσο για το κείμενό σας, γράψτε σε παραγράφους σε μικρό μέγεθος, ευανάγνωστες.
  • Προσθήκη εικόνων: Εικόνες υψηλής ποιότητας, όπως όμορφες φωτογραφίες, αφηρημένα σχέδια ή εικονίδια, θα κάνουν θαύματα ως εναλλακτικοί τρόποι για να επικοινωνήσετε το μήνυμά σας.
  • Συμπεριλάβετε CTA (call to action): Από την πραγματοποίηση μιας αγοράς έως την εγγραφή, ενθαρρύνετε τους επισκέπτες του professional website να εκτελέσουν την ενέργεια που σκοπεύατε τοποθετώντας ένα κουμπί παρότρυνσης για δράση (CTA) στην αρχική σελίδα του ιστότοπού σας.

2. Οπτική ιεραρχία περιεχομένου

Η ιεραρχία είναι μια σημαντική αρχή στο web design που βοηθά στην προβολή του περιεχομένου σας με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο. Μέσω της σωστής χρήσης της ιεραρχίας, θα μπορείτε να οδηγήσετε την προσοχή των επισκεπτών του ιστότοπου σε ορισμένα στοιχεία της ιστοσελίδας σας με σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό κομμάτι. Τα κύρια συστατικά της οπτικής ιεραρχίας στο web development είναι:

  • Μέγεθος γραμματοσειράς: Επισημάνετε τα κορυφαία στοιχεία σας, όπως το όνομα και το λογότυπο της επιχείρησής σας, κάνοντάς τα μεγαλύτερα και πιο εμφανή οπτικά. Οι αναγνώστες τείνουν να έλκονται φυσικά προς τους μεγάλους και τολμηρούς τίτλους πρώτα, και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσουν σε μικρότερο κείμενο παραγράφου.
  • Τοποθέτηση στοιχείων: Χρησιμοποιήστε τη σωστή διάταξη στον σχεδιασμό ιστοσελίδας σας για να κατευθύνετε τα μάτια των επισκεπτών σας προς τη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σημαντικό κουμπί παρότρυνσης για δράση στο κέντρο της οθόνης ή να τοποθετήσετε το λογότυπό σας στην κεφαλίδα του ιστότοπου.

Μόλις δημιουργήσετε μια σαφή ιεραρχία για τις πληροφορίες σας, οι αναγνώστες δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν ασυνείδητα τη σειρά που τους έχετε αφήσει. Στη συνέχεια, εφαρμόστε χρώμα, αντίθεση και απόσταση για περαιτέρω έμφαση (καθώς και πράγματα όπως η συμμετρία έναντι της ασυμμετρίας), έχοντας υπόψη σας τι τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή και φροντίζοντας να είναι πάντα σκόπιμα.

 

3. Ευανάγνωστο περιεχόμενο ιστότοπου

Η “αναγνωσιμότητα” μετρά πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν λέξεις, προτάσεις και φράσεις. Όταν η αναγνωσιμότητα του ιστότοπού σας είναι υψηλή, οι χρήστες θα μπορούν να τον σαρώσουν ή να τον διαβάσουν χωρίς κόπο. Με αυτόν τον τρόπο, η λήψη των πληροφοριών γίνεται αβίαστη. Η επίτευξη καλής αναγνωσιμότητας από μία εταιρεία web development είναι σχετικά εύκολη. δοκιμάστε αυτούς τους. Κάποιοι βασικοί κανόνες είναι:

  • Το contrast: Η επαρκής αντίθεση μεταξύ του χρώματος του κειμένου και του χρώματος φόντου είναι σημαντική για την αναγνωσιμότητα, καθώς και για την αρμονία του ιστότοπου. Ενώ ο χρωματικός συνδυασμός του ιστότοπού σας είναι πιθανό να είναι αντιπροσωπευτικός των χρωμάτων της επωνυμίας σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής αντίθεση μεταξύ των στοιχείων σας.
  • Μεγάλο μέγεθος γραμμάτων: Οι περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευτούν να δουν μικρές γραμματοσειρές. Ένας τυπικός εμπειρικός κανόνας για το σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι να διατηρείτε το κείμενο του σώματος σας τουλάχιστον 16 pt. Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, αλλά έχετε κατά νου ότι αυτός ο αριθμός εξαρτάται πλήρως από τις γραμματοσειρές που επιλέγετε για τον ιστότοπό σας.
  • Περιορισμένος αριθμός γραμματοσειρών: Μην χρησιμοποιείτε περισσότερες από τρεις διαφορετικές γραμματοσειρές σε μία επαγγελματική ιστοσελίδα. Ορισμένα έργα μπορεί να απαιτούν πιο περίτεχνους συνδυασμούς γραμματοσειρών, αλλά πάρα πολλές γραμματοσειρές συνήθως εμφανίζονται ακατάστατες, αποσπώντας την προσοχή από την ταυτότητα της επωνυμίας σας.

4. Εύκολη πλοήγηση και διαχείριση

Μπορεί να είναι στη φύση σου να σπάσεις το καλούπι, αλλά η πλοήγηση στον ιστότοπο και το web design εταιρεία δεν είναι το μέρος για να είσαι πρωτοποριακός. Σε τελική ανάλυση, θέλετε οι χρήστες σας να βρίσκουν εύκολα αυτό που αναζητούν.

Επιπλέον, μία επαγγελματική ιστοσελίδα με σταθερή πλοήγηση είναι ένας τρόπος για να ενσωματώσετε το σχεδιασμό του ιστότοπού σας με το SEO—βοηθώντας τις μηχανές αναζήτησης να βρουν και να κατατάξουν το περιεχόμενό σας, βελτιώνοντας παράλληλα σημαντικά την εμπειρία χρήστη.

 

5. Μobile-friendly κατασκευή ιστοσελίδας

Όλοι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν την επαγγελματική ιστοσελίδα στο μέγιστο, ανεξάρτητα από τη συσκευή που περιηγούνται. Στον σχεδιασμό ιστοσελίδας, το Wix για παράδειγμα, δημιουργεί αυτόματα μια φιλική προς κινητά έκδοση του ιστότοπού σας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζεστε με τον κόσμο που ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιεί κινητό για τις περιηγήσεις του.

Στο web design σας για κινητά, θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να είναι πιο “καθαρή” από την έκδοση για υπολογιστές, επομένως σκεφτείτε να ελαχιστοποιήσετε τα στοιχεία της ιστοσελίδας και να περιορίσετε/μικρύνετε ορισμένα στοιχεία, όπως το μενού. Υπάρχουν επίσης μοναδικές δυνατότητες για κινητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τον ιστότοπό σας.

 

Γιατί να επιλέξετε τη Webed για το web development της ιστοσελίδας σας

κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιτυχία μίας επιχείρησης στην εποχή μας. Με τόσες δυνατότητες εξέλιξης μέσω αυτής, είναι κρίμα να χάνετε ευκαιρίες και πελάτες.

Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να σάς προτείνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις κατασκευής ιστοσελίδας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε, ενώ προσφέρουμε ελκυστικά πακέτα web hosting.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέλκυσης πελατών. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!