ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΤΟ 2023

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΤΟ 2023

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΤΟ 2023

Οι χορηγούμενες διαφημίσεις για την επιχείρησή σας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε επιτυχημένης στρατηγικής marketing εν έτη 2023. Ποιος όμως είναι ο λόγος;

1. ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ SOCIAL MEDIA ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ

Με τον όρο «οργανικά», εννοούμε τα αποτελέσματα που βλέπετε στην ιστοσελίδα ή social media σας μέσω μη χορηγούμενων posts και stories. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, παρατηρούμε όλο και μεγαλύτερη πτώση στην αποδοτικότητά τους.

Η λύση για τους περισσότερους είναι η αύξηση της προβολής τους στα social media μέσω των χορηγούμενων διαφημίσεων και άρα η διάθεση όλο και μεγαλύτερου budget για διαφημίσεις-marketing.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να υποτιμούμε την αξία των οργανικών post καθώς πίσω από κάθε επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια πρέπει να υπάρχει και μία σελίδα/λογαριασμός με σταθερό, ενδιαφέρον και ποιοτικό περιεχόμενο που θα κερδίσει τον επισκέπτη μόλις την δει.

2. ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ

Μερικά από τα οφέλη των χορηγούμενων διαφημίσεων είναι η στόχευση κοινού που προσφέρει, στο budget που επιθυμείτε και με μετρήσιμα αποτελέσματα. Το κόστος κάθε διαφημιστικής καμπάνιας είναι άμεσα εξαρτώμενο από:

 1. Το είδος της διαφήμισης
 2. Τον ανταγωνισμό στην αγορά
 3. Την απήχηση που θέλετε να έχετε

Αν και δημιουργούνται σε λίγα μόλις λεπτά, οι διαφημίσεις αποτελούν πολύ σημαντικό εργαλείο για την παρακολούθηση της δημοτικότητας, της ζήτησης και του ανταγωνισμού εκάστοτε επιχείρησης.

Ορίζετε απλώς το budget σας όπως επιθυμείτε, λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάθε τύπος διαφήμισης έχει διαφορετικές οικονομικές απαιτήσεις για να αποφέρει μέγιστα αποτελέσματα.

3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΣ

Οι διαφημίσεις μπορούν να γίνουν πολύ στοχευμένες ώστε να απευθύνονται μόνο σε χρήστες που:

 1. Ενδιαφέρονται για την μάρκα/επιχείρηση/υπηρεσίες σας.
 2. Ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του συνήθους πελάτη ή καταναλωτή σας.
 3. Βρίσκονται στο σωστό γεωγραφικό μέρος.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει με οργανικά posts και stories αφού μέσω των πλατφορμών διαφήμισης σάς παρέχονται αυτοματοποιήσεις με πολλές δυνατότητες.

Βάσει analytics και keywords, οι πλατφόρμες βλέπουν τις παραμέτρους που βάζετε (γεωγραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα, αναζητήσεις) και αναπροσαρμόζει τις διαφημίσεις σας ώστε να φτάνουν στον πιθανότερο πελάτη σου.

4. ΜΑΘΑΙΝΕTE ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΤΕ

Ίσως το πιο σημαντικό που κερδίζει μία επιχείρηση από τις διαφημίσεις είναι η δυνατότητα να παρακολουθεί την απήχηση της, να αναπροσαρμόζει το περιεχόμενο και να μαθαίνεις από το κοινό της.

Σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές εκδοχές μίας διαφήμισης, αλλάζοντας κάποιες παραμέτρους μέχρι να βρείτε το θεμιτό (και πιο αποτελεσματικό) κοινό. Στόχος άλλωστε είναι η μέγιστη διάδραση, είτε αυτό μεταφράζεται σε αγορά είτε σε επικοινωνία.

Τα δεδομένα που συλλέγονται βοηθούν στην βελτιστοποίηση του μηνύματος που θέλετε να μεταδώσετε και αποκτάτε μεγαλύτερη κατανόηση του κοινού σας. Η ίδια η συλλογή δεδομένων είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη από τις χορηγούμενες διαφημίσεις απ’ ότι από οργανικά posts και stories.

5. ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

Υπάρχει πληθώρα καναλιών για να προβάλετε και να διαφημίσετε την επιχείρησή σας. Ανάλογα τον τύπο διαφήμισης μπορείτε να αξιοποιήσετε είτε την συχνή προβολή σας σε διάφορες πλατφόρμες είτε τις αναζητήσεις των χρηστών στο Google.

Το 2023, όλα τα social media έχουν διαθέσιμο χώρο για χορηγούμενες διαφημίσεις. Συνοπτικά αναφέρουμε:

 • Facebook
 • Instagram
 • Snapchat
 • Twitter
 • LinkedIn
 • YouTube
 • TikTok

Έχετε λοιπόν πολλές πλατφόρμες για να προβληθείτε ανάλογα με το κοινό, τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα που ταιριάζουν στην επιχείρησή σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώξετε την προβολή σε όλες τις πλατφόρμες. Προσαρμόστε τις διαφημίσεις σας στις πλατφόρμες που βρίσκεται κυρίως το κοινό σας.

6. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, πατάει κάποιο link ή έχει κάποια διάδραση με την επιχείρησή σας, μπορείτε να κάνετε μία νέα επαναπροσδιορισμένη καμπάνια μόνο για αυτούς.

Οι διαφημιστικές καμπάνιες απευθύνονται σε χρήστες που έχουν δείξει άμεσο ενδιαφέρον στην επιχείρησή σας και προβάλουν το περιεχόμενο σας σε εκείνους ώστε να μην την ξεχνούν. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν μένετε πάντα στο μυαλό των δυνητικών πελατών σας, αλλά και σε αυτών που δείχνουν τακτικά το ενδιαφέρον τους.

7. ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ GOOGLE RANKING

Έχετε νέα επιχείρηση ή ιστοσελίδα; Έχετε μήπως παλιά ιστοσελίδα που δεν έχει καλό ranking στο Google;

Αν η ιστοσελίδα σας δεν βγαίνει στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων τότε με τις διαφημίσεις μπορείτε να ενισχύσετε την online παρουσία σας με την χρήση των κατάλληλων keyword.

Η «οργανική» κίνηση στην ιστοσελίδα σας δημιουργεί φυσικά καλή κινητικότητα αλλά η παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου παίρνει χρόνο και συνέπεια. Όσο λοιπόν χτίζεις ένα καλό SEO περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σου και φτιάχνεις ένα ελκυστικό Google My Business (με έμφαση στις κριτικές), μπορείς να χρησιμοποιείς τις διαφημίσεις για έξτρα απόδοση.

Σε αυτό το στάδιο βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι για την ανάδειξη μίας ιστοσελίδας στο Google δεν πρέπει να βασιστούμε μόνο στις διαφημίσεις αλλά και στην δημιουργία SEO friendly ιστοσελίδας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ WEBED ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΟΥ

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι οι διαφημίσεις είναι πλέον αδιαμφισβήτητο κομμάτι κάθε επιτυχημένης στρατηγικής marketing και πωλήσεων. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, πλατφόρμες προβολής και είδη διαφημίσεων για να αναδείξετε την επιχείρησή σας και εδώ στη Webed ξέρουμε ακριβώς τα οφέλη, τα στοιχεία και τις απαιτήσεις που μπορούμε να έχουμε από το καθένα.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων προτάσεων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε. Σας προτείνουμε μεθόδους προώθησης της επιχείρησής σας, αναλαμβάνουμε όποιο μέρος της διαδικασίας σάς ενδιαφέρει (όπως οργανικά post, διαφημίσεις, άρθρα) και παρακολουθούμε την πρόοδο τους για να εξάγουμε σαφή και ουσιαστικά συμπεράσματα.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε ακόμα πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέγγισης διαφημίσεων. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!