Πως να επιλέξετε ανάμεσα σε ιστοσελίδα WordPress ή Custom website 

Πως να επιλέξετε ανάμεσα σε ιστοσελίδα WordPress ή Custom website 

Πως να επιλέξετε ανάμεσα σε ιστοσελίδα WordPress ή Custom website 

Σε μια εποχή που η εξελίξεις προχωρούν με αστραπιαίους ρυθμούς, οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τη σπουδαιότητα της παρουσίας τους στο διαδίκτυο. Η δημιουργία μιας επιτυχημένης διαδικτυακής παρουσίας με μία επαγγελματική ιστοσελίδα απαιτεί έναν στρατηγικό σχεδιασμό και τη χρήση κατάλληλων εργαλείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή μεταξύ WordPress και custom ιστοσελίδα αποτελεί ένα σημαντικό δίλημμα για πολλές επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο επιλογών, καθώς και να παρέχουμε κατευθυντήριες οδηγίες για την κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress ξεκίνησε το 2003 ως ένα απλό εργαλείο για τη δημιουργία website, αλλά εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιείται σήμερα από πάνω από το 43% των ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Αυτό μόνο του αποδεικνύει την επιτυχία και τη δημοφιλία του.

Το WordPress προσφέρει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, προσθέτων εργαλείων και προτύπων, καθιστώντας το ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν γρήγορα μια επαγγελματική ιστοσελίδα με εξατομικευμένο σχεδιασμό και λειτουργίες. Αυτό προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την ταχύτητα εγκατάστασης και την υποστήριξη μιας εκτεταμένης κοινότητας χρηστών. Ωστόσο, η χρήση του WordPress μπορεί να συνοδεύεται και από μειονεκτήματα, όπως η πιθανότητα προβλημάτων απόδοσης λόγω υπερβολικής χρήσης προσθέτων και η περιορισμένη πρωτοτυπία στον σχεδιασμό.

Τι είναι η custom ιστοσελίδα;

Η δημιουργία μίας προσαρμοσμένης ιστοσελίδας προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός μοναδικού και πρωτότυπου website. Προσφέρει:

  • Καλύτερη απόδοση: Λόγω της έλλειψης περιττού λογισμικού, οι προσαρμοσμένες ιστοσελίδες συνήθως φορτώνουν ταχύτερα.
  • Μοναδικός σχεδιασμός: Με έναν προσαρμοσμένο σχεδιασμό μπορείτε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό με έναν web design και λειτουργικότητα που είναι αποκλειστικά δικά σας.
  • Προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά: Μπορείτε να προσθέσετε ακριβώς τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, χωρίς περιορισμούς από πρότυπα ή θέματα.

Μειονεκτήματα ενός custom website:

  • Υψηλότερο αρχικό κόστος: Η προσαρμογή έχει συνήθως υψηλότερο κόστος από τη χρήση προτύπων ή έτοιμων θεμάτων.
  • Μεγαλύτερος χρόνος ανάπτυξης: Η δημιουργία μιας custom ιστοσελίδας απαιτεί περισσότερο χρόνο για σχεδίαση, ανάπτυξη και ενημέρωση σε σύγκριση με τη χρήση απλώς θεμάτων wordpress.

Τι γίνεται με το SEO;

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό για κάθε ιστοσελίδα, ανεξαρτήτως του αν χρησιμοποιεί το WordPress ή είναι custom. Ωστόσο, η προσέγγιση για τη διαχείριση του SEO μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος της ιστοσελίδας και τους στόχους της.

Yπάρχουν πολλά πρόσθετα και εργαλεία WordPress SEO friendly που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου και τη βελτίωση της θέσης στις μηχανές αναζήτησης. Το WordPress έχει επίσης φιλικές προς το SEO δομές URL και είναι εύκολο να προσαρμοστεί το περιεχόμενο για τις ανάγκες του SEO.

Όσον αφορά τις custom ιστοσελίδες, η διαχείριση του SEO γίνεται συνήθως χειροκίνητα, με τον προγραμματιστή να εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές SEO κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας. Αυτό παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια στη διαδικασία, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο και εργασία.

Κόστη και δημιουργικότητα στην κατασκευή ιστοσελίδας

Αρχικά, αν και το WordPress μπορεί να φανεί οικονομικά ελκυστικό αρχικά (με πολλά δωρεάν θέματα και πρόσθετα εργαλεία), τα έξοδα μπορεί να συσσωρευτούν με τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη, οι custom ιστοσελίδα έχει υψηλότερο αρχικό κόστος αλλά μπορεί να είναι πιο οικονομικά αποδοτική στο μακροπρόθεσμο, ειδικά αν απαιτείται συγκεκριμένη λειτουργικότητα.

To custom web design προσφέρει πλήρη δημιουργικό έλεγχο για μια εξατομικευμένη ιστοσελίδα που ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά της μάρκας σας, ενώ τα θέματα του WordPress προσφέρουν προσχεδιασμένα πρότυπα με περιορισμένες επιλογές προσαρμογής.  Πρόκειται φυσικά για παράγοντες που πρέπει να συνυπολογίσετε κατά την κατασκευή ιστοσελίδας σας.

Ευκολία και ταχύτητα στο website development

Για να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα με χρήση του WordPress:

  1. επιλέξτε έναν φιλοξενητή WordPress
  2. εγκαταστήστε το WordPress
  3. επιλέξτε ένα θέμα
  4. προσαρμόστε τον σχεδιασμό
  5. προσθέστε τα απαραίτητα πρόσθετα

Χάρη στη user-friendly χρήση, η δημιουργία νέας ιστοσελίδας μπορεί να γίνει γρήγορα.  Η δημιουργία custom website από το μηδέν περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, τo back end development, τη ρύθμιση των διακομιστών και τον εντατικό έλεγχο. Ενώ αυτή η διαδικασία είναι μακρύτερη και απαιτεί επαγγελματικές δεξιότητες, η custom ιστοσελίδα θα αντικατοπτρίζει περισσότερο την εικόνα της μάρκας σας και τις ανάγκες των πελατών σας.

Τέλος, όσον αφορά τη δημοτικότητά του, αυτή μπορεί να σημαίνει επίσης προσέλκυση ανεπιθύμητης προσοχής. Οι χάκερ συχνά στοχεύουν ιστοσελίδες WordPress. Ωστόσο, με τη συνεχή ενημέρωση και την εφαρμογή πρόσθετων ασφαλείας (plugins), μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτές τις επιθέσεις. Από την άλλη, επειδή τα custom website αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές, μπορούν να παρέχουν ισχυρή ασφάλεια, δεδομένου ότι δεν έχουν τις κοινές ευπάθειες που τείνουν να εκμεταλλεύονται οι χάκερ.

Γιατί να επιλέξετε την Webed για την κατασκευή ιστοσελίδας της επιχείρησής σας

Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους και τις δυνατότητές τους στο SEO. Το σημαντικό είναι να δοθεί προσοχή στην ποιότητα του περιεχομένου, τη δομή της ιστοσελίδας και τις πρακτικές SEO κατά τη δημιουργία και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ανεξαρτήτως της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται. Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να δημιουργήσουμε μία απόλυτα επαγγελματική ιστοσελίδα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέλκυσης πελατών. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!