Πόσο σημαντικό είναι το User Experience (UX) για την επιτυχία μίας ιστοσελίδας

Πόσο σημαντικό είναι το User Experience (UX) για την επιτυχία μίας ιστοσελίδας

Πόσο σημαντικό είναι το User Experience (UX) για την επιτυχία μίας ιστοσελίδας

Η φιλική προς τον χρήστη εμπειρία (UX) αποτελεί έναν θεμελιώδη παράγοντα για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας. Στον διαρκώς αναπτυσσόμενο και ανταγωνιστικό κόσμο του διαδικτύου, η δημιουργία μιας ευχάριστης εμπειρίας για τον χρήστη αποτελεί κλειδί για την προσέλκυση και διατήρηση των επισκεπτών και είναι κάτι που πρέπει να έχουμε κατά νου ήδη από την κατασκευή ιστοσελίδας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την σημασία της UX στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων και πώς αυτή επηρεάζει και την απόδοση της ιστοσελίδας.

Τι είναι ακριβώς το UX

Η UX αναφέρεται στην συνολική εμπειρία που ένας χρήστης έχει κατά την πλοήγησή του σε μια ιστοσελίδα. Είναι ένας συνδυασμός μεταξύ παραγόντων όπως ο σχεδιασμός, η ευχρηστία, η προσβασιμότητα, η αισθητική και η ανταπόκριση της ιστοσελίδας στις ανάγκες του χρήστη.

Μια καλά σχεδιασμένη UX μπορεί να καθορίσει την επιτυχία μιας ιστοσελίδας, ενώ μια κακή UX μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια επισκεπτών και πελατών. Το UX είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που υπολογίζει η google όταν θέλει να κάνει κάνει ranking της ιστοσελίδα σας, πόσο ψηλά (ή χαμηλά) θα είναι δηλαδή στις αναζητήσεις.

Οπτικά όμορφη αλλά και ξεκάθαρη επαγγελματική ιστοσελίδα 

Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, είναι σημαντικό να σκέφτεστε την χρήση της από την πλευρά του χρήστη. Πρέπει να γίνει μια βαθιά κατανόηση των αναγκών, των προτιμήσεων και των συνηθειών του κοινού στο οποίο απευθύνεται η ιστοσελίδα/ επιχείρησή σας.

Ο σχεδιασμός πρέπει να παρέχει μια ομαλή εμπειρία πλοήγησης, που προσελκύει τον χρήστη με την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ κειμένων και εικόνων. Στην εποχή των social media, είναι σημαντικό να προβάλλετε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας με τρόπο που κεντρίζει το ενδιαφέρον και ωθεί τον αγοραστή.

Ταχύτητα και προσαρμογή σε κάθε συσκευή

Πολύ σημαντικό τόσο για την αποδοτικότητα μιας ιστοσελίδας όσο και για το UX είναι η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας, την οποία οι χρήστες αναμένουν να είναι γρήγορη. Κατά προτίμηση μάλιστα κάτω από 3 δευτερόλεπτα για το άνοιγμα κάθε σελίδας. Μακρές καθυστερήσεις στο φόρτωμα μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ενδιαφέροντος και άμεσο κλείσιμο της σελίδας από τους χρήστες. 

Σωστή ενσωμάτωση σε κάθε συσκευή

Ο χρόνος που περνάμε στο κινητό μας αυξάνεται συνεχώς και οι περισσότεροι επισκέπτες που θα μπουν στην ιστοσελίδα σας, έχει αποδειχθεί σε πολλές σύχγρονες έρευνες ότι θα είναι από κινητό παρά από υπολογιστή ή ταμπλετ. Αυτός είναι και ο λόγος που η αποδοτικότητα της ιστοσελίδας πρέπει να είναι εξίσου καλή σε υπολογιστή και σε κινητό.

Η σωστή αυτή ενσωμάτωση της ιστοσελίδας σας σε κινητό και υπολογιστή είναι πολύ σημαντική για το UX. Σε ιστοσελίδες που δεν έχει γίνει σωστά η ενσωμάτωση:

  • οι φωτογραφίες μπορεί να κολλάνε ή εμφανίζονται σε διαφορετικές θέσεις
  • τα κείμενα μπορεί να βρίσκονται σε λάθος σημείο
  • το μενού να είναι μπλεγμένο και να έχουν γράμματα πάνω σε γράμματα κ.α.

Όλα αυτά λοιπόν επιδρούν μόνο αρνητικά στην εμπειρία του χρήστη κατά την είσοδό του στην ιστοσελίδα σας.

Ευκολία πλοήγησης & επικοινωνίας

 Το UX περιλαμβάνει φυσικά την εύρυθμη πλοήγηση στην ιστοσελίδα, με ευανάγνωστες και κατανοητές διαδρομές πλοήγησης και κατάλληλες οργανωτικές δομές. Ένα καλό μενού και εσωτερικά links μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να βρουν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το SEO σας.

Επιπλέον, η ευκολία επικοινωνίας των χρηστών με εσάς είναι κρίσιμη για μια θετική εμπειρία UX. Οι φόρμες επικοινωνίας, οι chatbots και οι επιλογές για επικοινωνία μέσω email ή τηλεφώνου πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες και λειτουργικές.

 

Γιατί να επιλέξετε την Webed για την κατασκευή ιστοσελίδας της επιχείρησής σας

Η φιλική προς τον χρήστη εμπειρία (UX) αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας. Ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κινητικότητα και επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και επομένως στην επιχείρησή σας. Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να δημιουργήσουμε μία απόλυτα επαγγελματική ιστοσελίδα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέλκυσης πελατών. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!