Συμβουλές για δημιουργία e-shop το 2023

Συμβουλές για δημιουργία e-shop το 2023

Συμβουλές για δημιουργία e-shop το 2023

Η δημιουργία e-Shop αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους να επεκτείνετε την επιχείρησή σας και να εδραιώσετε την online παρουσία σας.

Η ευκολία των αγορών μέσω διαδικτύου και η δυνατότητα να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό καθιστούν τα e-shops ελκυστική επιλογή τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους καταναλωτές. Ας δούμε κάποιες βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Κάντε έρευνα στον ανταγωνισμό σας

Έχοντας μία επιχείρηση γνωρίζετε σίγουρα τον ανταγωνισμό σας. Αν όμως αποφασίσετε να δημιουργήσετε e-shop θα πρέπει να κάνετε εκ νέου έρευνα στον ανταγωνισμό που έχετε σε online καταστήματα.

Αυτό θα σας δώσει μια εικόνα για το ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα, σε ποιες τιμές, τι σχολιάζουν οι καταναλωτές και ποια είδη μάρκετινγκ και διαφήμισης χρησιμοποιούνται. Αξιοποιήστε αυτές τις πληροφορίες και κρατήστε τα στοιχεία που σας αρέσουν για να τα εφαρμόσετε και στο δικό σας κατάστημα.

Δημιουργήστε έναν επαγγελματικό e-Shop

Το eshop σας είναι η βιτρίνα της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι φαίνεται επαγγελματικό και προσεγμένο. Εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντικό, είναι φυσικά να είναι εύκολο στην πλοήγηση. 

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για να επιλέξετε, όπως το WooCommerce, αλλά αυτό απασχολεί κυρίως την επιχείρηση που θα αναλάβει την δημιουργία του e-shop σας. Από πλευράς σας, μπορείτε να δείξετε στους developers άλλα καταστήματα που είδατε κατά τη διάρκεια της έρευνας του ανταγωνισμού σας για να καταλάβουν καλύτερα τις προτιμήσεις και την αισθητική σας.

Αναπτύξτε μια αποδοτική στρατηγική marketing

Το online marketing είναι η διαδικασία χορηγούμενης προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στους πελάτες. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι προώθησης ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του μάρκετινγκ μέσω email,  του SEO, του μάρκετινγκ περιεχομένου και της πληρωμένης διαφήμισης (σε Google Ads & Social Media Ads).

Κατά την ανάπτυξη της στρατηγικής μάρκετινγκ πρέπει να έχετε κατά νου τον δυνητικό σας πελάτη και πού θα σας βρει. Μπορεί το καλύτερο να είναι να χρησιμοποιείτε συνδυαστικά διαφημίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μηχανές αναζήτησης, αλλά αν για παράδειγμα το κοινό σας είναι κατά βάση μεγάλης ηλικίας μπορείτε να αποφύγετε τα social media ads για αρχή.

Αν διαθέτετε μικρό budget, ξεκινήστε με μικρά ποσά σε λίγες πλατφόρμες προβολής, μελετήστε το κοινό και τα αποτελέσματά σας και στο μέλλον κινείστε αναλόγως.

Βελτιώστε την online παρουσία σας

Εκτός από τη δημιουργία eshop είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε την online παρουσία σας σε όλες τις πλατφόρμες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία προφίλ σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram και το Tik Tok, ανάλογα και το είδος/ύφος της επιχείρησής σας και την καταχώριση της επιχείρησής σας στο Google My Business.

Προσπαθήστε όλα τα ψηφιακά σας προφίλ να είναι συνεπή και επαγγελματικά και χρησιμοποιήστε τα για να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας. Με την τακτική δημοσίευση περιεχομένου κρατάτε το κοινό σας ενημερωμένο για τις νέες προσθήκες, αλλαγές ή εκπτώσεις στην επιχείρησή σας, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης.

Συμπεριλάβετε κριτικές πελατών

Ένας άλλος τρόπος για να βελτιώσετε την online παρουσία σας και να ενισχύσετε το κύρος και την εγκυρότητα του eshop σας είναι οι κριτικές πελατών. Καλό είναι να ενθαρρύνετε τους ικανοποιημένους πελάτες σας να αφήνουν κριτική για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας.

Συγκεντρώνοντας σχόλια πελατών αποκτάτε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα καταστήματος που εμπνέει νέους χρήστες να σας προτιμήσουν βελτιώνοντας τόσο το eshop σας όσο και τις πωλήσεις σας.

Γιατί να επιλέξετε τη Webed για τη δημιουργία του e-shop σας

Η δημιουργία e-shop το 2023 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε και να επεκτείνετε την επιχείρηση σας. Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να σάς προτείνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις κατασκευής eshop, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε.

Οι γνώσεις μας σε SEO και δημιουργία e-shop μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέλκυσης πελατών. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 2160702930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!