5 βασικά βήματα για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

5 βασικά βήματα για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

5 βασικά βήματα για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι το πρώτο βήμα για κάθε πετυχημένη επιχείρηση που θέλει να προβληθεί και να επικρατήσει τόσο εντός όσο και εκτός του διαδικτύου. Με μια ιστοσελίδα εξασφαλίζετε νέα πελατεία, 24ωρη διαφήμιση της επιχείρησής σας, αλλά και πρακτικές δυνατότητες διαφήμισης μέσω Google Ads.

Ποια όμως είναι τα βασικά συστατικά για μία επιτυχημένη ιστοσελίδα που κρατάει τον επισκέπτη και λειτουργεί με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα;

1. H ιστοσελίδα πρέπει να προσαρμόζεται στα κινητά (responsive)

Το κινητό είναι πλέον το κυρίαρχο μέσο αναζήτησης για 8 στους 10  Έλληνες. Στην πραγματικότητα, το 6%  της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων προέρχεται από κινητά, όπως επίσης και οι αναζητήσεις στην Google.

Από τις βασικότερες λοιπόν επιδιώξεις της Google είναι η εμπειρία του χρήστη που περιηγείται στις διάφορες ιστοσελίδες και μηχανές αναζήτησης για να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει. Έχοντας λοιπόν μία ιστοσελίδα που ανταποκρίνεται καλά σε κινητά και εξασφαλίζει μία ευχάριστη εμπειρία περιήγησης για τον επισκέπτη, η Google αναγνωρίζει και «ανεβάζει» την ιστοσελίδα σας στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

2. Η ιστοσελίδα πρέπει να έχει επαγγελματική εμφάνιση

Όπως και με το προηγούμενο σημείο, έτσι και εδώ, η εικόνα της ιστοσελίδας σας είναι πολύ σημαντική για μία ευχάριστη εμπειρία περιήγησης του επισκέπτη.

Όταν λοιπόν λέμε «επαγγελματική εμφάνιση» εννοούμε τακτική, σαφή οργάνωση, φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (αν έχει) και εύκολη χρήση. Υπάρχουν templates ιστοσελίδων ή ιστοσελίδες που χτίζονται από την αρχή. Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να ανταποκρίνεται τόσο στις επιθυμίες σας όσο και στις απαιτήσεις μίας ευχάριστης και εύχρηστης ιστοσελίδας.

3. Διαλέξτε μια αξιόπιστη εταιρεία για την φιλοξενία της ιστοσελίδας (web hosting)

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για την Google αλλά και την αποδοτικότητα της ιστοσελίδας σου, είναι ο χρόνος φόρτωσης όταν ανοίγει αλλά και μεταξύ κλικ. Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να φιλοξενείτε την ιστοσελίδα σας σε αξιόπιστη εταιρεία.

Πέραν από τον χρόνο φόρτωσης όμως, το hosting εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στην ιστοσελίδα σας, καθώς είναι ο χώρος που φυλάσσονται τα δεδομένα σας. Στην επιλογή εταιρείας πρέπει να υπολογίσετε την εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των ιστοσελίδων.

4. Τοποθετήστε σε εμφανές σημείο τα στοιχεία επικοινωνίας

Μέρος μίας σαφούς και εύχρηστης ιστοσελίδας είναι η εύκολη εύρεση των στοιχείων επικοινωνίας σας. Μία επιχείρηση που αποσκοπεί σε πωλήσεις ή κλήσεις οφείλει να διευκολύνει τον χρήστη στην προσπάθεια του να κλείσει ραντεβού ή να ρωτήσει κάτι σχετικό με τις υπηρεσίες/προϊόντα σας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας πρέπει να είναι ορατά σε κάθε σελίδα, όπως η επωνυμία και το logo σας. Αν και αυτό το στάδιο συνδέεται με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας και οφείλει να το γνωρίζει η εταιρεία που θα αναλάβει την δημιουργία της, είναι σημαντική λεπτομέρεια και χαίρει αναφοράς.

5. Συνδέστε την ιστοσελίδα σας με τα κοινωνικά δίκτυα

Αφού το κοινό σας βρίσκεται online και θέλουμε να ξεκλειδώσουμε όλες τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει, καλό είναι να συνδέσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησής σας με την ιστοσελίδα σας.

Κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram, το LinkdIn, το YouTube, το Twitter, το Pinterest σάς επιτρέπουν να επικοινωνείτε και να διαφημίζεστε σε όλα τα είδη των ομάδων κοινού απ’ όλο τον κόσμο, απλά και εύκολα. Αν λοιπόν έχετε κάποιο μέσο από τα παραπάνω, ή και όλα τα παραπάνω, συνδέστε τα με την ιστοσελίδα σας.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύετε την δυναμική και εγκυρότητα της επιχείρησης σας αποδεικνύοντας μία πιο σφαιρική παρουσία στο διαδίκτυο.

Γιατί να επιλέξετε την Webed για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προβείτε στην κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας και ο σημαντικότερος είναι ότι το απαιτεί η εποχή μας. Με τόσες δυνατότητες εξέλιξης μέσω αυτής, είναι κρίμα να χάνετε ευκαιρίες και πελάτες.

Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να σάς προτείνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις κατασκευής ιστοσελίδας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέλκυσης πελατών. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!