7 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για το digital marketing

7 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για το digital marketing

7 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για το digital marketing

Το digital marketing έχει κατακτήσει τον κόσμο των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, έχοντας γίνει αναπόσπαστο κομμάτι κάθε επιτυχημένης στρατηγικής ανάπτυξης και εξέλιξης του αγοραστικού τομέα. Υπάρχουν ωστόσο πολλά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτό το συναρπαστικό πεδίο. Ας δούμε μερικά από αυτά:

1. Τι ακριβώς είναι το Analytics;

Οι αναλύσεις δεδομένων αποτελούν βασικό στοιχείο του digital marketing. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάλυσης, με πιο γνωστό το Google Analytics, μπορείτε να παρακολουθείτε αναλυτικά τη συμπεριφορά των χρηστών στην ιστοσελίδα σας.

Αυτό περιλαμβάνει την αναγνώριση των πιο δημοφιλών σελίδων εντός της ιστοσελίδας σας, του ρυθμού αναπήδησης μεταξύ αυτών, των πηγών κίνησης (από πού δηλαδή βρήκαν και “κλίκαραν” την ιστοσελίδα σας)  και πολλά άλλα. Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας για βελτιωμένη απόδοση τόσο στις διαφημίσεις σας όσο και στα οργανικά αποτελέσματα.

2. Τι σημαίνει η φωνητική αναζήτηση 

Η φωνητική αναζήτηση εισέρχεται δυναμικά στο digital marketing. Αντί να πληκτρολογήσουν λέξεις-κλειδιά, οι χρήστες ρωτούν τους φωνητικούς βοηθούς/εφαρμογές.

Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται προσαρμογή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας ώστε να συμβαδίζεί με τον τρόπο που μιλάνε οι άνθρωποι, διατηρώντας όμως το κύρος και την ευγλωττία μίας καλοσχεδιασμένης ιστοσελίδας. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και η τεχνολογία των κινητών συγκεκριμένα, τόσο θα πρέπει να είστε ενήμεροι για τους βέλτιστους τρόπους ώστε να μένετε επίκαιροι και αποδοτικοί στο μεταβαλλόμενο κοινωνικό-οικονομικό-τεχνολογικό περιβάλλον.

3. Δώστε χρόνο και ουσία στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας

Το περιεχόμενο πράγματι είναι μέγιστης σημασίας, αλλά μόνο όταν είναι στοχευμένο και σωστά δομημένο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να είναι επικεντρωμένο στο κοινό σας. Αναλύοντας τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του επιμέρους δυνητικού σας πελάτη, μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που πραγματικά τους ενδιαφέρει, βελτιώνοντας έτσι την απήχηση ή/και τις πωλήσεις σας.

4. Είναι όντως τόσο σημαντικά τα social media;

Η απάντηση είναι ναι. Ανεξαρτήτως του τομέα στον οποίο δραστηριοποιήστε, τα social media ξεκλειδώνουν μεγάλο εύρος ευκαιριών και δυνατοτήτων τόσο στην διαφήμιση της επιχείρησής σας και στην εξέλιξή της.

Τα social media ωστόσο δεν αφορούν μόνο την ανάρτηση post και story. Πρόκειται για μια ευκαιρία να συνδεθείτε με το κοινό σας, να ανταλλάξετε απόψεις, να απαντήσετε σε ερωτήσεις και να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους δυνητικούς σας πελάτες.

5. Φροντίστε για μία ευχάριστη εμπειρία του επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας

Η εμπειρία των χρηστών είναι ουσιώδης τόσο για εσάς και την επιχείρησή σας, όσο και για την Google. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας είναι εύκολη στη χρήση, γρήγορη στη φόρτωση και προσφέρει ελκυστικό/ ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Αυτό ενισχύει την πιθανότητα επιστροφής και άρα επανα-προτίμησης της ιστοσελίδας/επιχείρησής σας από δυνητικούς πελάτες. Αυτό συμβάλλει στην εξέλιξή σας αλλά και στην καλύτερη κατάταξη της ιστοσελίδας σας στο Google, αφού η Google υπολογίζει την εμπειρία του χρήστη ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάδειξη της ιστοσελίδας σε υψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης.

6. Το περίφημο SEO

Η βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτίωσης της ιστοσελίδας σας και σχετίζεται με την προαναφερθείσα υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως το Google. Αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο για την μέγιστη ορατότητα της ιστοσελίδας σας και προσέλκυση μεγαλύτερου κοινού.

Η κατανόηση των βασικών αρχών του SEO, όπως η χρήση σωστών keywords, η δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου και η βελτιστοποίηση των μετα-δεδομένων, είναι κρίσιμη για την επιτυχημένη παρουσία σας στον διαδικτυακό χώρο.

7. Τι εστί remarketing;

Το remarketing είναι μια στρατηγική που σας επιτρέπει να προσεγγίσετε ξανά χρήστες που έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει “μετατροπή”, όπως αγορά προϊόντος ή εγγραφή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω διαφημίσεων που εμφανίζονται σε άλλα μέρη του διαδικτύου που επισκέπτονται οι χρήστες αυτοί.

Το remarketing βασίζεται στην ιδέα ότι οι χρήστες που είχαν κάποιο είδος αλληλεπίδρασης με την ιστοσελίδα σας είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν θετικά σε μια νέα ευκαιρία για αλληλεπίδραση. Πρόκειται για μία σημαντική δυνατότητα και μεγάλη ευκαιρία για την αύξηση των πωλήσεών σας και την αύξηση της πελατειακής σας βάσης.

Γιατί να επιλέξεις την Webed για το digital marketing της επιχείρησής σου

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε ηια το digital marketing αλλά το σίγουρο είναι ότι παίζει καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. 

Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να σάς προτείνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις digital marketing, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε ακόμα πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέγγισης διαφημίσεων. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!