Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται Google My Business το 2022;

Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται Google My Business το 2022;

Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται Google My Business το 2022;

Με βάση τα αποτελέσματα του 2021, όλα έδειξαν πως η διαδικτυακή δραστηριότητα και συγκεκριμένα τα online καταστήματα και eshop είχαν πολύ μεγάλη άνοδο τόσο στο κομμάτι της έναρξης επιχείρησης στο internet όσο και στις πωλήσεις.

Έτσι το digital marketing  μπήκε σε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση καθώς και έγινε συνολικότερη ενημέρωση και γνώση θα λέγαμε στο κομμάτι του διαδικτυακού Marketing. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει στην ζωή μας και το Google My Business, ένα εργαλείο που θα εξηγήσουμε παρακάτω τι είναι, πως λειτουργεί και γιατί εν τέλη το χρειάζεται μια online επιχείρηση. 

Τι είναι το Google My Business;

Το Google My Business ή αλλιώς (GmB) είναι κατάλογος καταχωρήσεων, όπου τον προσφέρει η Google δωρεάν για κάθε επιχείρηση. Κάθε επιχείρηση όπου έχει φυσική έδρα σε μια ορισμένη τοποθεσία ,μπορεί να μπορεί να καταχωρηθεί και να τις δοθούν οι δυνατότητες που μπορεί να παρέχει για την επιχείρηση και τους ενδιαφερόμενους πελάτες της. Είναι ίσως το πιο ισχυρό εργαλείο για μία τοπική επιχείρηση.

Ποια και πόσα είναι τα οφέλη που παρέχει στην επιχείρησή μας το Google My Business;

Τα οφέλη που μας παρέχει αυτό το πανίσχυρο εργαλείο, αναφορικά είναι τα εξής:

  • Γίνεται εύκολη η εύρεση της επιχείρησης από πελάτες
  • Εμφάνιση σε τοπικές αναζητήσεις
  • Άμεση επικοινωνία με τους πελάτες σας
  • Brand Awareness

Και άλλα πολλά που θα αναλύσουμε αναλυτικότερα παρακάτω. Να θυμάστε πως είναι το εργαλείο της δουλειάς σας στο κομμάτι της εύρεσης των πελατών σας καθώς και στην τοποθεσία που έχετε ορίσει. Εκμεταλλευτείτε το!

Εύκολη εύρεση της επιχείρησης από πελάτες

Το GMB κάνει τους ενδιαφερόμενους πελάτες μας να μας βρίσκουν πιο εύκολα καθώς η επιχείρησή μας βρίσκεται καταχωρημένη στο Google Maps. Επίσης όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί στην μπάρα αναζήτησης το όνομα της επιχείρησής μας στα αποτελέσματα στην δεξιά πλευρά της οθόνης του θα βγάλει αναλυτικά τα στοιχεία της εταιρίας μας.

Εμφάνιση σε τοπικές αναζητήσεις

Όταν ένας χρήστης, δεν αναζητήσει κατευθείαν το όνομα της επιχείρησης μας αλλά ένα προϊόν ή μία υπηρεσία ίδια ή παραπλήσια με την επιχείρησή μας, στην περιοχή που βρισκόμαστε εμείς, τότε είναι πολύ πιθανόν να βγάλει στα αποτελέσματα αναζήτησης την ιστοσελίδα μας, στις πρώτες θέσεις. Έτσι λοιπόν, αν η επιχείρηση σας είναι καταχωρημένη στο Google My Business βοηθάτε ενδιαφερόμενους για τις υπηρεσίες σας ή για τα προϊόντα σας να σας βρίσκουν πιο εύκολα στην αναζήτησή τους.

Άμεση επικοινωνία με τους πελάτες σας

Ένα πολύ σημαντικό  όφελος που μπορεί να προσφέρει το Google My Business στην επιχείρησή σας είναι το κομμάτι της άμεσης επικοινωνίας με τους πελάτες σας. Με την καταχώρηση των στοιχείων σας μπορούν εύκολα και γρήγορα οι ενδιαφερόμενοι πελάτες σας να σας καλέσουν άμεσα ή να βρουν το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης σας καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Επομένως, πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Τι είναι το Brand Awareness και ποια τα οφέλη του

Το Brand Awareness ή αλλιώς αναγνωρισιμότητα επωνυμίας είναι ο βαθμός κατά τον οποίον οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να αναγνωρίσουν ένα brand. Δηλαδή, καθώς οι χρήστες αναζητούν τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας και δεν προχωρούν σε κάποια αγορά αυτό αυτομάτως τους κάνει να θυμούνται το brand και σε περίπτωση αγοράς να είστε η πρώτη επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι το Brand μας πρέπει να είναι ξεχωριστό!

Google My Business και webed.gr

Όπως αναφέραμε παραπάνω το GMB είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία μιας διαδικτυακής επιχείρησης. Είναι πολύ βασικό σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως πρέπει να έχουμε και την απαραίτητη γνώση για την χρήση αυτού του εργαλείου. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Η webed.gr είναι πολλά χρόνια στον διαδικτυακό κόσμο καθώς και από της αρχές της εμφάνισης του Digital Marketing στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε όλες τις τεχνικές και τα εργαλεία Marketing καθώς μας έχουν εμπιστευθεί πάνω από 20 εταιρίες και επιχειρήσεις όπως η Plasis Real Estate + Development, Askpharma και άλλες.

Έτσι με βάση την τεχνογνωσία που σας παρέχουμε μπορείτε να έχετε πλήρη έλεγχο με την πορεία της επιχείρησής σας αλλά και πλήρη γνώση για τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που έκανα ενδιαφερόμενοι για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Επίσης δημιουργούμε το δικό σας Marketing Strategy και με βάση αυτό ανεβάζουμε την επιχείρησή σας online.

Επίσης στην webed.gr έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τα εξής για την online επιχείρησή σας :

  • Basic Design
  • Custom Design
  • Basic Seo
  • Development
  • Advanced Seo

Με τα παραπάνω μπορείτε να επιλέξετε, τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί το online κατάστημά σας καθώς και πόσο ισχυρό Seo θα χρειαστείτε για την σελίδα σας, για να βρίσκεται στην πρώτη θέση .

Αν θέλετε και εσείς να δημιουργήσετε την δική σας online επιχείρηση με σίγουρα αποτελέσματα, Design και ισχυρό Marketing καλέστε μας στο:

+30 216 070 2930 Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα

Ή μέσω email: info@webed.gr

Πηγή: Webed.gr