Κατασκευή ιστοσελίδας φιλική προς τον επισκέπτη το 2023

Κατασκευή ιστοσελίδας φιλική προς τον επισκέπτη το 2023

Κατασκευή ιστοσελίδας φιλική προς τον επισκέπτη το 2023

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση το 2023. Σε αυτή υπάρχουν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες της επιχείρησής σας, ένα ξεχωριστό slogan, το logo σας και ενδιαφέρον περιεχόμενο. Αν όμως δεν είναι φιλική προς το χρήστη δεν θα προσελκύσει το κοινό που επιθυμείτε. Τι σημαίνει όμως “φιλικό προς το χρήστη”;

Ο όρος αναφέρεται στον βαθμό ευκολίας περιήγησης ενός επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας. Αν μία ιστοσελίδα έχει για παράδειγμα αργό χρόνο φόρτωσης των σελίδων της, οι χρήστες σας δεν θα θέλουν να ξοδέψουν χρόνο σε αυτή και πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν.

1. Ταχύτητα στην φόρτωση σελίδων

«Οι χρήστες περιμένουν μια ιστοσελίδα να φορτώσει σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα – και μπορεί να φύγουν από μια ιστοσελίδα που έχει μεγαλύτερο χρόνο φόρτωσης», δηλώνει ο web expert Ashley Poland.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση της ιστοσελίδας σας είναι η ταχύτητα απόκρισης, δηλαδή το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να δει ο επισκέπτης της πληροφορία που θέλει. Η ταχύτητα απόκρισης επηρεάζεται δραστικά από την τοποθεσία του server και αξίζει να επενδύσετε σε έναν αξιόπιστο.

2. Ευκολία στην πλοήγηση

Στην ευκολία πλοήγησης το σημαντικότερο ρόλο παίζει το web design. Όλοι έχουμε επισκεφτεί ιστοσελίδες που φαίνοντα πολύ όμορφες αλλά είναι δύσκολες στη χρήση, επειδή οι εικόνες αναλλάσσονται γρήγορα, τα στοιχεία που ψάχνουμε είναι σε μη ορατά σημεία ή τα χρώματα είναι υπερβολικά έντονα.

Η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας πρέπει να είναι όσο πιο απλή και εύκολη στη χρήση της. Βασικά πράγματα, όπως η γραμμή αναζήτησης στην κεφαλίδα της ιστοσελίδας, η τοποθέτηση του λογοτύπου της εταιρίας στο επάνω αριστερά μέρος και η χρήση εικόνων που ελκύουν το ενδιαφέρον χωρίς να αποσπούν την προσοχή του χρήστη, είναι βασικά για την αποδοτικότητά της.

Επίσης, πρέπει να υπάρχουν λογικά οργανωμένες θεματικές ενότητες, που καθιστούν εύκολο στους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα αυτό ακριβώς που ψάχνουν. Αν και φαινομενικά απλά, αυτά είναι τα στοιχεία που εξασφαλίζουν μία σαφή και καλά οργανωμένη ιστοσελίδα, βελτιώνοντας τη συνολική αίσθηση της λειτουργικότητάς της.

3. Responsive Design

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας στην κατασκευή ιστοσελίδας το 2023 είναι η βελτιστοποίησή της για κινητές συσκευές. Όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν κινητά ή tablets στην αναζήτησή τους οπότε πρέπει να είστε σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς το χρήστη.

Το Responsive Design επιτρέπει σε μία ιστοσελίδα να προσαρμοστεί σε διαφορετικές διαστάσεις οθόνης έτσι ώστε να εμφανίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα σε κάθε περιηγητή (browser).

4. Εμφανή θέση των στοιχείων επικοινωνίας

Παρά την έμφαση που δίνουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον σχεδιασμό των ιστοσελίδων, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρακτική διάσταση στην κατασκευή μίας ιστοσελίδας. Πρωταρχνικός στόχος είναι λοιπόν οι χρήστες να βρίσκουν εύκολα τα στοιχεία επικοινωνίας. Η έλλειψη αυτών των στοιχείων μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την συνολική εμπειρία των χρηστών.

Συνιστούμε να περιλαμβάνετε στον ιστότοπό σας μια φυσική διεύθυνση, μια ηλεκτρονική διεύθυνση και έναν αριθμό τηλεφώνου. Μία καλή και εμφανής θέση είναι το footer κάθε σελίδας του ιστότοπου σας αλλά και σε banner που θα εμφανίζεται κατά την πλοήγηση του χρήστη.

Επιπλέον, οι φόρμες επικοινωνίας αποτελούν γρήγορο και απλό μέσο για να επικοινωνήσουν οι χρήστες με εσάς και παράλληλα σάς παρέχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθείτε άμεσα σε όποιες ερωτήσεις μπορεί να έχουν. Εάν κάνετε την επικοινωνία με την εταιρία σας δύσκολη για τους χρήστες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τους χάσετε και να μην επιστρέψουν στην ιστοσελίδα σας.

5. Συνοπτικό και σαφές περιεχόμενο

Για να καταστεί η ιστοσελίδα σας αποτελεσματική, πρέπει να στοχεύσετε στη συντακτική απλότητα, το ενδιαφέρον και, πάνω απ’ όλα, τη σαφήνεια του κειμένου. Ένα πολύ μεγάλο και περίπλοκο κείμενο μειώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας, κάνοντάς τους να εγκαταλείψουν την ανάγνωση και να αισθανθούν απογοήτευση, καθώς δεν παρείχατε τις πληροφορίες που αναζητούσαν στην ιστοσελίδα σας.

Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να αναδεικνύονται οι λέξεις-κλειδιά και οι σύνδεσμοι, προκειμένου να κατευθύνετε αμέσως τους επισκέπτες στις πιο σημαντικές πληροφορίες. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι τα κείμενα της ιστοσελίδας σας είναι σαφή αλλά και παρέχουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρετε να προσελκύσετε και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των χρηστών, αφήνοντάς τους με μια θετική εμπειρία από την επίσκεψή τους στην ιστοσελίδα σας.

6. Ενσωματώστε κουμπιά αυτόματου διαμοιρασμού στα κοινωνικά δίκτυα (Social Media Buttons)

Η προσθήκη κουμπιών κοινωνικής κοινοποίησης (share, like, follow) επιτρέπει στους επισκέπτες να μοιράζονται εύκολα το περιεχόμενό σας σε αγαπημένες τους κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram.

Αυτό, εκτός από τη βελτίωση της εμπειρίας τους, συμβάλλει στην αύξηση τόσο της κίνησης προς τους λογαριασμούς σας όσο και του κοινού σας. Μέσω της ιστοσελίδας σας λοιπόν, προσφέρετε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μεταβούν σε άλλες πλατφόρμες, δημιουργώντας νέα κανάλια προώθησης για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, ενώ παράλληλα προσδίδετε εγκυρότητα στην εμπορική σας επωνυμία.

Γιατί να επιλέξετε την Webed για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας το 2023

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προβείτε στην κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας και ο σημαντικότερος είναι ότι το απαιτεί η εποχή μας. Με τόσες δυνατότητες εξέλιξης μέσω αυτής, είναι κρίμα να χάνετε ευκαιρίες και πελάτες.

Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να σάς προτείνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις κατασκευής ιστοσελίδας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέλκυσης πελατών. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!