Tι είναι το Digital Marketing και γιατί είναι σημαντικό;

Tι είναι το Digital Marketing και γιατί είναι σημαντικό;

Tι είναι το Digital Marketing και γιατί είναι σημαντικό;

Το digital marketing επιτρέπει την προσέγγιση ευρύτερου κοινού απ’ ότι πιο παραδοσιακές στρατηγικές marketing, αλλά και την καλύτερη στόχευση πιθανού κοινού που ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες/προϊόντα σας.

Επιπλέον, είναι πιο διαχειρίσιμο οικονομικά και πρακτικά, αφού έχετε πλήρη έλεγχο διαμόρφωσης και αναδιαμόρφωσης του budget σας βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων και αποδοτικότητας.

Υπάρχουν πολλά είδη Digital Marketing

Mε το digital marketing οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να αλληλοεπιδρούν άμεσα ή έμμεσα με την επιχείρησή σας πολλές φορές μέσα στη μέρα, βάσει των κριτηρίων απήχησης που έχετε θέσει στις διαφημίσεις σας.

Ας αναλύσουμε κάποια είδη digital marketing για να δούμε τι ταιριάζει στην δική σας επιχείρηση:

 

1.     Google Ads, γνωστή και ως «πληρωμένη αναζήτηση»

Πρόκειται για διαφημίσεις με πολλά επίπεδα προσαρμογής που αντιστοιχούν τους όρους αναζήτησης των χρηστών με την επιχείρησή σας, βάσει συγκεκριμένων keyword που έχετε ορίσει στην επικεφαλίδα, τις περιγραφές, τις υποκατηγορίες, ακόμα και τα link που έχετε τοποθετήσει στην διαφήμισή σας. Αφορά, λοιπόν, συγκεκριμένους χρήστες με πραγματικό ενδιαφέρον σε αυτό που προσφέρετε.

Το 2023, και όσο εξελίσσεται η τεχνολογία (και συγκεκριμένα οι διαφημίσεις στο Google), οι διαφημίσεις σας μπορούν να έχουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Με τη νέα δυνατότητα αυτοματοποιήσεων που προσφέρει η Google, μπορεί να προσαρμόζει αυτόματα το περιεχόμενο των διαφημίσεών σας βάσει του κειμένου ή των εικόνων που είχαν την μεγαλύτερη ανταπόκριση, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά της διαφήμισης, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι εσείς.

 

2.     To περίφημο SEO 

Το SEO ορίζει την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης βάσει των συγκεκριμένων keyword που χαρακτηρίζουν την επιχείρησή σας. Με ένα καλό SEO, η επιχείρησή σας έχει καλό ranking στο Google και επομένως οι χρήστες που ψάχνουν την υπηρεσία ή προϊόν που προσφέρετε σάς βρίσκουν πρώτο.

Το SEO λοιπόν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας, αφού βελτιώνει την κατάταξή σας στο Google και διευκολύνει τον επισκέπτη στην αναζήτησή του, δείχνοντας του ακριβώς αυτό που ψάχνει. Η ορατότητα της ιστοσελίδας είναι μέγιστης σημασίας αφού εξασφαλίζει την επαφή σας με τους δυνητικούς σας πελάτες.

3.     Content marketing σε συνδυασμό με SEO

To content marketing είναι επί της ουσίας η ενημέρωση του κοινού σας μέσω άρθρων ή blog post σχετικά με το αντικείμενό σας, ώστε να χτίσετε μία σχέση εμπιστοσύνης αλλά και τακτικής επαφής με τους δυνητικούς σας πελάτες.

Αν αποτελείτε μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης πάνω στο αντικείμενο που ενδιαφέρει τον επισκέπτη, το πιθανότερο είναι να σας εμπιστευτεί με την προτίμησή του στις υπηρεσίες ή προϊόντα σας. Το SEO είναι άμεσα συνδεδεμένο με το content marketing αφού όσο ενημερώνετε τους επισκέπτες, μπορείτε να κάνετε και χρήση των keyword που συμβάλουν στην καλύτερη κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης.

Είναι μία απλή, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος αύξησης της επισκεψιμότητας και διάδρασης στην ιστοσελίδα σας, αφού δεν χρειάζεται απαραιτήτως επιπλέον budget για την εφαρμογή του.

 

4.    Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα Social Μedia

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο digital marketing και τις διαφημίσεις το 2023, αλλά θα μείνουμε στα βασικά.

Όλο και μεγαλύτερο κοινό έχει πρόσβαση σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε οι δυνατότητες που προσφέρονται στις επιχειρήσεις για ταυτόχρονη προβολή μίας διαφήμισης σε 2 με 3 πλατφόρμες, είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιείται. Το σημαντικό είναι να γίνεται σωστή και μελετημένη στόχευση κοινού, αφού οι δυνατότητες προβολής είναι τόσο ευρείες και το budget θέλουμε φυσικά «να πιάνει τόπο».

Το περιεχόμενο πρέπει να είναι ελκυστικό, ενημερωτικό αλλά καινοτόμο και to-the-point. Οι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τόσο εξοικειωμένοι σε διαφημίσεις και εικόνες προϊόντων/υπηρεσιών που ο στόχος είναι φυσικά να ξεχωρίσετε και να βρείτε το κοινό που ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό που προβάλετε. 

5.    Το παλιό καλό email marketing

Εδώ και δύο δεκαετίες, το email marketing παραμένει ένας άμεσος και γρήγορος τρόπος να μένετε σε επαφή με τους δυνητικούς σας πελάτες, με εκπτώσεις, πληροφορίες ή υπενθυμίσεις. Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την μεγάλη συχνότητα μεταξύ email, καθώς δεν θέλουμε να κάνουμε spam και να ενοχλήσουμε τον πελάτη.

Με τις υπόλοιπες μεθόδους marketing να εξελίσσονται συνεχώς, πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι, αν και πιο παραδοσιακό μέσο, το email marketing προσφέρει ένα έγκυρο κοινό εγγεγραμμένων χρηστών που ενδιαφέρεται άμεσα για τις υπηρεσίες/προϊόντα εκάστοτε επιχείρησης. Φροντίστε το περιεχόμενο να είναι συνοπτικό, ελκυστικό και ενδιαφέρον!

 

6.     Το ολίγον ξεχασμένο mobile marketing 

Αν και η συχνότητα που κοιτάμε τα κινητά μας είναι μεγάλη και έχουμε πάντα το νου μας για μηνύματα και ειδοποιήσεις, το mobile marketing, (δηλαδή η ενημέρωση του κοινού για εκπτώσεις/ προσφορές ή υπενθυμίσεις μέσω SMS) έχει εκλείψει σημαντικά σε σχέση με όταν ξεκίνησε.

Ο λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός αλλά και πρακτικός, αφού εν τέλει προκαλούσε μεγαλύτερη “ενόχληση” και αίσθηση spam, παρά απέδιδε αποτελέσματα. Σαν πρακτική συνηθίζεται κυρίως από μεγάλες εταιρείες που έχουν συλλέξει τα στοιχεία από αγοραστές τους αλλά και πάλι αποφεύγεται η μεγάλη συχνότητα μηνυμάτων.

Σε γενικές γραμμές, αποφύγετε αυτή τη μέθοδο για αρχή και δοκιμάστε την σποραδικά για μεγάλες προσφορές!

7.    Το πολυμήχανο marketing automation 

To digital marketing automation είναι ένα λογισμικό που χρησιμεύει στην αυτοματοποίηση βασικών λειτουργιών digital marketing. Λειτουργεί πολλά καλά στην εκτέλεση παράλληλων και επαναλαμβανόμενων ενεργειών marketing, όπως αυτοματοποιήσεις email (newsletter), συλλογή πληροφοριών από δυνητικούς πελάτες, προγραμματισμό δημοσιεύσεων, ακόμα και μηνύματα υπενθύμισης σε χρήστες που έβαλαν κάποιο προϊόν στο καλάθι τους αλλά δεν ολοκλήρωσαν την αγορά.

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες! Αποτελεί μία όλο και εξελισσόμενη μέθοδο που αξίζει δοκιμής.

Γιατί να επιλέξεις την Webed για το digital marketing της επιχείρησής σου

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλοί μέθοδοι digital marketing για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας και το κλειδί είναι να ξέρετε ποιες και πώς να τις αξιοποιήσετε.

Στη Webed διαθέτουμε τη γνώση, την εμπειρία και την εξειδίκευση για να σάς προτείνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις digital marketing, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας ώστε να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί ακριβώς που θέλετε.

Οι γνώσεις μας σε SEO και κατασκευή – σχεδιασμό ιστοσελίδων μάς δίνει τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε ακόμα πιο ευρείς λύσεις σε θέματα ιστοσελίδας, περιεχομένου, δομής και προσέγγισης διαφημίσεων. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 21 6070 2930 ή βρείτε μας στην Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα για να επιτύχουμε κάθε σας επιχειρηματικό στόχο!